UVT organizează conferința internațională Security Challenges in the Balkans

UVT organizează conferința internațională Security Challenges in the Balkans

- in Educatie, Locale, Stiri
0
Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, organizează, marți 9 octombrie, a doua ediție a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”. Evenimentul va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din regiunea Balcanilor.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările la adresa securității și stabilității Balcanilor, care pot afecta și securitatea Europei în ansamblu, la strategia Uniunii Europene pentru regiunea Balcanilor, din perspectiva Președinției semestriale a Consiliului UE deținută de Austria și apoi de România. Totodată, provocările clasice și emergente de securitate vor fi analizate în cadrul a două sesiuni distincte, la fel și amenințările din spațiul cibernetic. Evenimentul va avea 5 sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României și a zonei învecinate.

Organizată la complexul Senator din Timișoara, conferința va beneficia de prezența miniștrilor de externe din România și Serbia, precum și de expertiza unui număr considerabil de invitați, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic și de specialitate din România, Austria, Croația, Turcia, SUA, Israel, din partea NATO și ONU.

Gh. M.