UVT/LIT KOMPASS – ziar al studenților de la Germană

UVT/LIT KOMPASS – ziar al studenților de la Germană

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Studenții de Universitatea de Vest din Timișoara au ziar în limba germană, „UVT/LIT KOMPASS”. Ziarul, cu o structură care cuprinde rubrici dedicate vieții academice, absolvenților LIT-UVT din domeniul germanisticii, activităților din mediul preuniversitar cu relevanță pentru acest domeniu și proiectelor realizate de LIT-UVT în colaborare cu elevi și profesori din învățământul mediu de limbă germane, precum și unor subiecte de interes din spațiul germanofon, va continua să apară de cel puțin două ori pe semestru și este permanent accesibil pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/Lit-Kompass-104303028483209/

Publicația este  rezultatul activității unei echipe formate din studenții performanți ai anului I, de la specializarea limba germană, din cadrul programelor de studii universitare de licență Limbi moderne aplicate și Limbi și literaturi.

O contribuție importantă la materializarea proiectului jurnalistic, inițiat de lector univ. dr. Karla Lupșan și de studentele Nesia Murariu și Paula Scoroșanu-Savu, au avut-o: lector univ. dr. Mihaela Șandor, domnul Siegfried Thiel, redactor-șef al publicației „Banater Zeitung”, doamna Enkeloeda Eickhoff, manager cultural al Institutului de Relații Externe (ifa – Institut für Auslandsbeziehungen) și domnul Ionuț Budașcu, redactor-șef adjunct al cotidianului în limba germană „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Colegii din presa scrisă în limba germană din România, alături de ifa și Asociația jurnaliștilor de limbă germană din sud-estul Europei – FunkForum, sprijină atât apariția, cât și promovarea ziarului studențesc. Cotidianul „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, cu sediul la București, se ocupă de paginarea ziarului studențesc, iar „Banater Zeitung”, cu sediul la Timișoara, a introdus din aprilie 2021 secțiunea Campus, unde publică cu regularitate câte o pagină a ziarului UVT/LIT KOMPASS.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, se referă la acest produs jurnalistic și de cooperare internațională: „Sperăm ca redacția UVT/LIT KOMPASS să formeze în continuare, împreună cu susținătorii săi, o echipă productivă, care promovează performanța, responsabilitatea socială și dezvoltarea spiritului civic în rândul studenților”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *