USR vrea alianta cu PNL doar la Timisoara. In Timis “oamenii noi” vor merge cu PSD si Pro Romania

USR vrea alianta cu PNL doar la Timisoara. In Timis “oamenii noi” vor merge cu PSD si Pro Romania

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
1

USR Timiș își arată adevărata față. Susține că vrea un protocol de colaborare cu PNL, dar numai la Timișoara, pentru că în județ negociază cu partidele de stânga. La Timișoara, lucrurile sunt mai complicate poate și pentru că actual primar, Dominic Fritz e începător în administrație, dar și în politică. Drept urmare, Fritz a convocat luni, 16 noiembrie, prima ședință de Consiliu Local Timișoara, iar unul dintre puncte e “alegerea viceprimarilor/viceprimarului Municipiului Timișoara”. Liberalii sunt sunt surprinși de ședința de luni.

Negocierile între PNL și USR nu s-au încheiat. În județ USR a bătut palma cu PSD și cu Pro România. “Am rămas surprins de faptul că primarul Timișoarei a convocat deja ședința CL pentru luni cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi când noi de fapt nu am terminat încă negocierile. Nu știu cum sa iau aceasta atitudine în pline negocieri. Mai degrabă o interpretez ca o negociere de pe poziții de forță, ceea ce nu este delicat față de noi din partea lor. Mai ales că punctul unde noi am fost și încă discutăm se leagă de faptul că unde USR are primari nu vor să facă majoritate cu noi, ceea ce mi se pare foarte ciudat. De aceea suspiciunile noastre sunt că ei preferă PSD sau Pro România. Avem câteva exemple concrete cum ar fi la Cenad unde au ales viceprimarul loc cu voturile PSD, la Lenauheim unde sprijină un candidat culmea de la Pro România și nu propriul candidat sau la Giroc unde se pare că s-au înțeles cu primarul PSD să voteze viceprimar de la USR. Noi le-am dat în două locuri șansa să pună viceprimari acolo unde avem noi primari, la Biled si Lenauheim. La Lenauheim chiar mi se pare destul de ciudat să spui nu, nu vreau să pun vice de la USR, susțin un candidat de la Pro România. Ei au respins chiar și oferta de a avea doi viceprimari la Timișoara. Nu știu care sunt argumentele lor, însă mi se pare că ei sunt foarte rigizi în aceasta chestiune. Ca și data trecută când au mototolit protocolul și au plecat din negociere, poate e lipsa de experiență sau lipsa de răbdare. E prima dată când ei fac negocieri politice de asemenea anvergură“, a spus președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

Liberalii din Timiș le-au oferit putere deplină celor de la USR la Primăria Timișoara, adică ambii viceprimari să fie de la USR. Aceștia au refuzat pentru că vor un loc de vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș. “Eu am răbdare. Aștept explicații de la ei să vedem care sunt rațiunile pentru care ei procedează așa. Cert este un lucru noi nu o să reacționam la măsuri de forță și nu o să cedăm la principii în care noi credem. Dacă suntem parteneri la Timișoara de ce nu putem în tot județul. (…). Am venit cu propunerea că le dăm doi viceprimari la Timișoara, ați câștigat Timișoara, vă dăm putere maximă și responsabilitate evident maximă, votăm toate proiectele în CL, proiectele bune pentru cetățeni. Mi s-ar fi părut normal ca dacă ei ar fi avut doi viceprimari la Timișoara să avem și noi doi vicepreședinți la Consiliul Județean“, a mai spus Nica.

Liberalii  încă nu au stabilit candidatul pentru postul de viceprimar al Timișoarei, dar  cel mai probabil acesta va fi Cosmin Tabără, care luni va depune jurământul în CL.  “Încă nu am stabilit acest lucru, nu am anunțat oficial faptul că îl vom sprijin pe Cosmin Tabără ca viceprimar, dar este unul dintre candidați. Așteptăm finalizarea negocierilor ca să știm sigur pe ce ne bazăm. Până nu avem un rezultat concret, nu putem să facem pașii următori. Ar trebui să ne mai vedem și mâine, eventual, dar lucrurile sunt așa incerte. Pe noi ne-a nedumerit această mișcare cu ordinea de zi a ședinței  de luni“, a mai spus Nica.

1 Comment

  1. Cine e proprietarul acestui website?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *