USR Timis nu o exclude pe Ana Munteanu din partid dupa gafa care a facut inconjurul tarii

USR Timis nu o exclude pe Ana Munteanu din partid dupa gafa care a facut inconjurul tarii

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Biroul Județean al USR Timiș a luat o sancțiune blândă față de Ana Munteanu, consilierul local și consilierul personal a lui Cristian Moș, care a descins cu jandarmii într-un restaurant din Timișoara pentru a arăta că locația nu respectă regulile.

USR Timiș transmite că, la finalul ședinței biroului județean de aseară, s-a adoptat cu unanimitate de voturi ca Ana Munteanu să fie suspendată din calitatea de membru al partidului pentru o perioadă de un an, începând de astăzi, 26 martie, cu titlu de sancțiune. Această decizie a fost luată “întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, și nici valorile pe care USR le promovează“.

Condamnăm cu fermitate violența verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban și amenințările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie 2021. Indiferent de greșelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, știrile false fabricate și promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferința victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea în ansamblul ei are nevoie să respingă astfel de practici și să încurajeze propagarea adevărului. Știrile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale. Colega noastră a făcut o eroare de judecată și a acționat într-o manieră neinspirată și inadecvată poziției de consilier local pe care o deține. Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timișoara, nu este să încerce să se substituie instituțiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări și a sancționa încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale și să avem încredere că ele vor acționa potrivit legii“, a informat USR Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Vă reamintim că Ana Munteanu a mers cu jandarmii într-un restaurant din Timișoara pentru a arăta că locația nu respectă regulile, și cu orașul în carantină, primește clienți pe bază de rezervare. Consiliera a recunoscut că persoanele care au făcut rezervarea erau „sub acoperire” și că ea îi cunoștea. Ana Munteanu a intrat în restaurant alături de jandarmi pentru a se asigura că cei patru “figuranți” nu vor fi amendați. De asemenea, descinderea consilierul local USR a spus că „totul a fost organizat la ordinul prefectului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *