USR se ingroapa de consilieri pentru a putea conduce Timisoara

USR se ingroapa de consilieri pentru a putea conduce Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Disperare mare pentru cei ce se află la butoane, la Primăria Timișoara. Pentru a masca incompetența și pregătirea deficitară, USR-istii apelează la cât mai mulți consilieri personali. Dacă primarul Dominic Fritz și-a angajat patru consilieri și spune că își va mai lua doi, un alt USR-ist, viceprimarul Ruben Lațcău are și el acum dreptul să își numească doi consilieri personali. Așa că în locul restructurării promise la Primăria Timișoara se fac angajări pentru șefii de la USR.

Viceprimarii Timișoarei își și pot de acum numi consilieri personali. La ultima ședință de Consiliu Local a fost modificată Organigrama și Statul de funcții ale Primăriei Municipiului Timișoara prin care viceprimarii își pot angaja consilieri personali.

Principala modificare se referă la înființarea unor structuri noi pentru ca viceprimarii să-și poată angaja consilieri personali.  Aleșii locali și-au dat acordul pentru a se “înființa structurile Cabinet Viceprimar 1 si  Cabinet Viceprimar 2 , fiecare cu 2 posturi de natura contractuala de executie, de inspector de specialitate gradul IA (consilier personal al viceprimarului)“.

Eu înțeleg că varianta populistă este să se spună de ce se adaugă poziții și nu ar trebui mai degrabă să se taie poziții, o să fie o restructurare a primăriei la anul. Nu putem face încă o restructurare pentru că nu au trecut încă șase luni, doar se adaugă aceste posturi care sunt prevăzute în Codul Administrativ. Eu cred că pentru o funcție de conducere cum este cele două funcții de viceprimar este absolut necesar ca să ca să poți conduce o instituție atât de mare ca Primăria Timișoara, este absolut necesar de o asistență profesională și consider că amândoi viceprimari au nevoie de acești consilieri personali, altfel e foarte greu să conduci așa cum trebuie. În cazul acesta, Ruben Lațcău are în subordine Direcția Tehnică și Direcția de Dezvoltare, peste o sută de persoane și mi se pare doar normal să primească, așa cum e prevăzut de lege, și instrumentele necesare. La anul, cu siguranță vom vedea că în total sub linie, organigrama primăriei va fi mai suplă decât acum“, a spus Dominic Fritz, în timpul ședinței de CLT.

Ruben Lațcău, deocamdată singurul viceprimar al Timișoarei, a spus că viitori lui consilieri personali merg deja la Primărie, dar ca voluntari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *