USR disperați că au prea puțini primari. Plânge și senatorul fără facultate

USR disperați că au prea puțini primari. Plânge și senatorul fără facultate

- in Locale, Politica, Stiri
0
Senatorul fără facultate lovește din nou. Raoul Trifan spune că prin PNDL 3 primarii fură în stil mare și nu vor răspunde penal. Războiul dintre useriști și liberali a pornit de la PNDL 3, iar cu USR PLUS are prea puțini primari care să beneficieze de bani de la bugetul național s-au trezit să “rupă” coaliția. Raoul Trifan spune că Florin Cîțu a pierdut definitiv susținerea USR PLUS și că nu mai poate fi premierul acestei coaliții. De asemenea, senatorul fără facultate mai spune că cele 80 de voturi ale useriștilor îl vor trimite pe Cîțu acasă… de parcă numai cu voturile lor poate fi trimis “acasă” un premier…
Să fie foarte clar: PNDL 3 în forma propusă de PNL este jaf la drumul mare! Primarii din teritoriu, în schimbul voturilor la congresul PNL, au o cerință singulară, mare și lată: să primească bani de la bugetul național pe care să-i cheltuie în exact același mod în care au fost obișnuiți și până acum.
Doar nu credeați că primarii PSD au migrat la PNL pentru că au descoperit subit că le curge sânge liberal prin vene. Esențial este și faptul că în forma programului dorită de PNL primarii NU VOR RĂSPUNDE PENAL pentru ilegalitățile comise prin cheltuirea sumelor colosale alocate discreționar de la centru. Veți găsi un rezumat mai clar în articolul din primul comentariu.
PNDL 3 trebuie modificat ca să includă criterii clare de alocare a banilor, mecanisme de trasabilitate a cheltuielilor și o transparența totală a procesului. USR PLUS nu va accepta acest program fără ca el să respecte aceste principii clare și complet normale pentru o țară europeană.
Celălalt motiv principal pentru care Florin Cîțu și-a încălcat pentru a doua oară cuvântul dat este că urmau numirile procurorilor-șefi la DNA, DIICOT și la Parchetul General. Cheltuirea masivă a banilor publici fără respectarea cerințelor legale are nevoie de procurori obedienți, care să nu facă mare vâlvă. Ar fi fost foarte rău pentru această rețea de sifonat bani publici ca la șefia parchetelor să vină oameni independenți și care să fie puși pe treabă.
Dovada constă în oprirea rapidă a procedurii de numire de îndată ce ministrul interimar al Justiției și-a intrat în atribuții. A declarat că un astfel de proces este prea important pentru a fi coordonat de un ministru interimar. Dar PNDL 3 care presupune cheltuirea a 10 mld. euro din bani publici nu este prea important, avizarea acestuia fiind o prioritate pentru dl. Bode.
Am spus-o și ieri în intervențiile televizate, o spun din nou: Florin Cîțu a pierdut definitiv susținerea USR PLUS și în consecință nu mai poate fi premierul acestei coaliții.
Fie înțelege această realitate și își dă demisia de onoare, fie îl vom trimite noi acasă prin cele 80 de voturi ale parlamentarilor USR PLUS cu care dl. Cîțu a fost învestit în funcția de premier“, scrie pe Facebook, Raoul Trifan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *