Ușoare creșteri ale prețurilor apartamentelor din Timișoara, în luna mai

Ușoare creșteri ale prețurilor apartamentelor din Timișoara, în luna mai

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0
apartament

Persoanele care doresc să cumpere o locuință în Timișoara trebuie să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunar.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, prețul apartamentelor din capitala Banatului a suferit ușoare creșteri și în luna mai. Astfel, s-a ajuns la o medie de 1.451 de euro pe metru pătrat.

Prețurile apartamentelor din Timișoara au crescut într-un ritm ușor, anume cu 0,6%, luna trecută, de la o medie de 1.443 de euro pe metru pătrat, la 1.451 de euro pe metru pătrat. Pe cele două segmente majore de piață au fost consemnate evoluții similare: locuințele vechi s-au majorat cu 0,4%, ajungând la prețul mediu de 1.433 de euro pe metru pătrat, în vreme ce unitățile locative nou-construite au înregistrat o creștere de 0,5%, de la 1.483 la 1.490 de euro pe metru pătrat”, aflăm din analiză.

Totodată, s-a observat o tendință de creștere a interesului pentru achiziția de proprietăți rezidențiale în marile orașe, inclusiv în Timișoara, comparativ cu perioada martie-aprilie.

În ultimele 30 de zile, cererea atât pe segmentul chiriilor cât și al vânzărilor a înregistrat un avans important față de luna anterioară, la nivel național. În ceea ce privește achiziția, avem un avans al cererii de 13%, în vreme ce interesul oe chirii a crescut cu 30%. Orașele unde cererea a crescut cel mai mult sunt Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Brașov”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *