USAMVB Timişoara vrea să adapteze mai bine oferta educațională pe tendințele pieței muncii

USAMVB Timişoara vrea să adapteze mai bine oferta educațională pe tendințele pieței muncii

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului a organizat joi, 16 noiembrie, în sala Aula Magna workshop-ul „Adaptarea ofertei educaționale la tendințele actuale și de perspectiva ale pieței muncii”.

Temele abordate au fost 1. Identificarea și evaluarea așteptărilor angajatorilor din mediul public și privat. 2. Includerea în cursurile universitare a noțiunilor conforme cu necesitățile mediului economic. 3. Parteneriate de practică, internship și proiecte de cercetare-dezvoltare între universitate și angajatori. Au participat reprezentanți ai companiilor de top din sectorul agricol, horticol, zootehnic, management agricol, agroalimentar și medicină veterinară din Timiş şi din România.

Prof. univ. dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB Timişoara, a explicat: „Pe lângă partea didactică şi de cercetare pe care o avem în sarcină ca instituţie de învăţământ superior este şi cea legată de extensia universitară. Vrem astfel ca know how-ul din universitate să ajungă şi în companii, iar ceea ce există în companii, aspectele practice, să vină în întâmpinarea studenţilor noştri. Astfel şi prin acest eveniment creăm o punte de legătură între mediul de afaceri şi cel universitar. Am creat acest eveniment pentru a da un semnal al studenţilor şi dascălilor către mediul economic că suntem o universitate deschisă. Situaţia este uşor sensibilă în ceea ce priveşte nevoia de forţă de muncă. Foarte des primim solicitări din partea angajatorilor pe diferite zone de activitate care ne solicită absolvenţi sau studenţi. Aş putea spune că nu reuşim să facem faţă cererii de forţă de muncă care vine din partea angajatorilor. Am avut companii din Timiş şi din alte judeţe care au plătit şi 2000 de lei pe lună studenţilor care au făcut practică în domeniul lor, dar nu am putut oferi cât ni s-a solicitat. Totul a fost în zona sectorului agricol pe zona de vegetal”.

Una dintre soluţii propuse de USAMVB Timişoara companiilor a fost să ofere burse de studii studenţilor. Astfel, se creează o legătură mult mai strânsă între aceste companii şi studenţii, viitorii lor angajaţi.  Va fi încheiat un contract şi atunci patronii vor şti sigur că studenţii respectivi vor accesa firma lor. „Dacă ei vor şti să fidelizeze studenţii atunci vor fi siguri că specialistul va rămâne acolo în firma lor. Nu am inventat noi asta. Sunt universităţi de prestigiu din Europa sau din afara continentului nostru care practica această formulă, foarte eficientă. E un model pe care vrem să îl preluăm” , a mai spus rectorul Popescu.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *