USAMVB Timisoara a inaugurat AgroVillage – piata producatorilor agricoli din Banat

USAMVB Timisoara a inaugurat AgroVillage – piata producatorilor agricoli din Banat

- in Actualitate, Locale, Slider, Social, Stiri
4

Sâmbătă, 3 aprilie,  în prezența autorităților locale și județene, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară  a Banatului ,,Regele Mihai I al României”, din Calea Aradului, nr.119 din Timișoara, a inaugurat Agro Village – piața produselor agroalimentare tradiționale a producătorilor locali și regionali din Banat.

Prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB Timișoara, a spus: “Ca și strategie a universității, ne-a interesat să venim în întâmpinarea producătorului agricol, să încurajăm producția locală, să oferim acea predictibilitate de care producătorul agricol are nevoie. Aici, în AgroVilage găsim produse de mare calitate și unice venite direct de la producătorul local din Timiș, Arad sau Caraș Severin, pe care nu le putem cumpăra în hypermarket. Vrem să arătăm că USAMVB poate și chiar susține producția agricolă românească, în special din Banat“.

Prezenți la deschidere, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, au atras atenția că la AgroVillage personajul principal este producătorul agricol local de aceea consumatorii, adică cetățenii din Timișoara și din județul Timiș, să vină și să le cumpere  produsele, stimulând astfel producția autohtonă. AgroVillage poate găzdui 30 de producători în cele 30 căsuțe construite în mod special.

Evenimentul de sâmbătă a avut loc în aer liber pe platforma USAMVB, prin respectarea tuturor măsurile de prevenție anti-COVID. Agro Village USAMVB Timișoara îi așteaptă pe cei interesați, de la ora 8.00, în fiecare sâmbătă și duminică, astfel, cu o diversitate de produse proaspete și de calitate obținute de la producătorii locali și regionali din Banat.

Gh. M.

4 Comments

  1. Să sperăm că nu au prețui de alea de “producători locali” cum sunt de obicei la astfel de evenimente, căci ne băgăm picioarele iar Auchan, Selgros sunt lângă…

  2. De ce nu si peste saptamana…!? Duminica ar fi de dorit sa aiba alta destinatie,de odihnă si de inchinare Domnului!

  3. Cand si unde s-a anuntat organizarea acestei piete a producatorilor din Banat? Nu de altceva dar poate as fi dorit si eu sa particip la aceasta piata cu produse traditionale din portofoliul brandului BIODAC. Procesator din Timisoara, Banat.

  4. Era mai bine daca se anunța mai din timp de aceasta deschidere,poate că mai sunt și alți producători care vor sa participe.
    Sau în număr de contact de laorganizator.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *