Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara îşi alege noul rector

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara îşi alege noul rector

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Zi decisivă astăzi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara. Instituţia îşi alege noul rector pentru următorii patru ani. în cursă s-au înscris doi candidaţi, Cosmin Popescu şi Radu Sumălan. Fostul rector USAMVB, Paul Pîrşan nu mai candidează pentru încă un mandat.

Cosmin Popescu și-a început cariera în cadrul USAMVB din anul 1998, ca asistent universitar. Până în 2008 a fost conferențiar, apoi a devenit decan al Facultății de Agricultură. Acesta are trecut în CV mai multe instituții de învățământ superior: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (Facultatea de Agricultură, specializarea – Ingineria mediului), Universitatea de Vest (Facultatea de Științe Economice – Managementul Firmelor), Școala Superioară de Agricutură, Rennes, Franța, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Petroșani (Facultatea de Mine – Specializarea Topografia minieră).”Doresc să promovez un stil de conducere democratic, dinamic și flexibil, bazat pe ideea motivării tuturor membrilor universității spre a-și conjuga eforturile în vederea alimeliorării calității serviciilor educaționale de cercetare. Luând în considerare experiența didactică, științifică și managerială pe care am acumulat-o, consider îndreptățită candidatura mea pentru funcția de rector al USAMVB. Îmi exprim entuziasmul și optimismul cu privire la viitorul universității și am convingerea că în calitate de rector voi putea aduce contribuții semnificative la progresul întregii comunități academice”, transmite Cosmin Popescu.

La rândul său, celălalt candidat, Radu Șumălan este absolvent al Facultății de Agricultură și a devenit asistent universitar la USAMVB în 1990. “Fundamentele planului meu managerial se bazează pe: regândirea ofertei educaționale, a cercetării științifice, motivarea resursei umane, dezvoltarea de parteneriate institutionale cu actori sociali relevanți, diversificarea surselor de finanțare. La baza unei administrări eficiente și democratice a USAMVB vor sta: principiul legalității, responsabilității; al continuității, functionalității; al transparenței care se va reflecta prin accesul tuturor membrilor  universității la informații referitoare la diversele aspecte ale activității sale”, susține Radu Șumălan.