Unul din cinci pacienti vindecati de coronavirus a fost tratat la Spitalul Victor Babes din Timisoara

Unul din cinci pacienti vindecati de coronavirus a fost tratat la Spitalul Victor Babes din Timisoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat și o veste bună. Spitalul Victor Babeș din Timișoara deține un adevărat record in materie de pacienți tratați de coronavirus.

Unul dintre indicatorii net pozitivi ai acestei perioade este creșterea numărului pacienților vindecați și externați de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, unde, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ, au fost externate până acum 152 persoane, un rezultat ce poate fi considerat meritoriu. Practic, unul din cinci pacienți vindecați la nivel național a finalizat un tratament realizat în cadrul spitalului timișorean “Dr. Victor Babeş”, pentru vindecvarea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Asigurarea continuității prezenței personalului medical în punctele de frontieră este esențială în aceste zile de maximă urgență, începând cu punctele de trecere frontieră terestră. Pentru acoperirea necesarului de personal în aceste puncte vitale, DSP Timiș a stabilit parteneriate eficiente cu Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, cu Policlinica Sportivă și cu Policlinica Studențească, pentru coordonare în suplimentarea numărului de cadre medicale, de mare importanță în garantarea permanenței activităților în aceste puncte de frontieră. Totodată, în sprijinul activității Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș a venit și personalul medical – medici si asistenți -, din cadrul Cabinetelor Medicale Școlare din Timișoara.

Nu în ultimul rând, DSP Timiș asigură în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin inspectorii din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică, verificarea măsurilor de prevenție impuse de actualul context epidemiologic, adoptate și respectate în cadrul unităților de desfacere a produselor alimentare. Urmează ca în următoarea săptămână, inspectorii DSP Timiș să verifice zilnic aplicarea acestor măsuri, cu accent asupra metodelor și regulilor de păstrare a siguranței medicale în spațiile comerciale”, spun cei de la DSP Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *