Universitatea Politehnica din Timişoara s-a promovat în şase judeţe

Universitatea Politehnica din Timişoara s-a promovat în şase judeţe

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea Politehnica din Timişoara vrea să atragă ca şi studenţi chiar şi tineri care provin din medii dezavantajate social. În acest sens, în perioada iulie – noiembrie 2016, profesori şi studenţi din cadrul instituţiei au interacţionat cu sute de elevi din şase judeţe: Arad, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

Scopul întâlnirilor a constat în informarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a asupra ofertei educaționale existente, precum și a facilităților și oportunităților de care pot beneficia ca și viitori studenți. În principal, au fost vizați elevii din zonele defavorizate, acestora prezentându-li-se în detaliu fiecare dintre cele 10 facultăți UPT, cu accent pe beneficiile oferite de universitatea noastră, dar și pe aspectele de care ar trebui să țină cont atunci când fac o alegere pentru viitorul lor. De asemenea, prin intermediul materialelor oferite, elevii au posibilitatea să analizeze îndeaproape opțiunile pe care le au“, transmite Universitatea Politehnica din Timişoara.

Deplasările în cele şase judeţe au fost făcute în cadrul proiectului ,,Servicii de consiliere şi orientare în carieră a elevilor și studenţilor – în vederea accesului la învăţământul superior tehnic a mediilor dezavantajate social şi prevenirea abandonului universitar”, implementat cu sprijinul Ministerului Educației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *