Universitatea de Vest vrea să îşi perfecţioneze cadrele didactice

Universitatea de Vest vrea să îşi perfecţioneze cadrele didactice

- in Educatie, Locale
0

Universitatea de Vest din Timişoara se dedică strategiei de sprijinire şi persfecţionare continuă, astfel că recunoaște importanța pregătirii resurselor umane și facilitarea adaptării acestora la metodele moderne de predare și de realizare a cercetării științifice.

În acest context, universitatea desfășoară un curs de formare pentru profesori, în cadrul proiectului “UNIVERSITARIA – școală de didactică universitară și cercetare științifică avansată”. Programul de formare cuprinde: modul de didactică și psihopedagogie universitară (Managementul grupului de studenți; Metode moderne de învățământ în activitățile de curs și seminar; Elaborarea materialelor didactice specifice educației universitare; Proiectarea curriculară a procesului de învățământ de nivel universitar) şi modul de cercetare științifică avansată (Deontologia cercetării și logica discursului științific; Vizibilitatea internațională a produselor cercetării – revistele cotate ISI; Managementul proiectelor și granturilor de cercetare; Metode de cercetare și interpretarea statistică a datelor). Activitățile de formare, adresate cadrelor didactice universitare, sunt programate a se desfășura în perioada februarie-august anul viitor și beneficiază de traineri internaționali.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi să se adreseze secretariatului proiectului de luni până joi, între orele 10 şi 14, în sala 605B a universităţii. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de internet www.universitaria.uvt.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *