Universitatea de Vest din Timişoara stă PROST la capitolul locuri în cămine pentru studenţi. Ce se întâmplă în celelalte instituţii de învăţământ

Universitatea de Vest din Timişoara stă PROST la capitolul locuri în cămine pentru studenţi. Ce se întâmplă în celelalte instituţii de învăţământ

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Tinerii care au intrat la facultate la una din cele patru universităţi de stat din Timişoara nu au suficiente locuri în căminele din oraş. Cu toate acestea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei voiau să cazeze refugiaţi din Siria în căminele din capitala Banatului. Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara s-au arătat revoltaţi de propunerea făcută de Ministerul Educaţiei, motiv pentru care au anunţat că nu sunt de acord, mai ales că nu reuşesc toţi tinerii care doresc să stea în cămine să se şi cazeze din cauza numărului prea mic de locuri.

Aşa se face că, şi în acest an, nu toţi studenţii din afara oraşului vor sta în cămine, chiar dacă au depus cerere de cazare. O situaţie nu prea roz se înregistrează, la fel ca în anii precedenţi, la Universitatea de Vest din Timişoara. Instituţia oferă aproximativ 3.000 de locuri în cămine, astfel că poate asigura 65 % din numărul total de cereri. Taxele de cazare oscilează între 75 şi 100 lei.

La Universitatea Politehnica din Timişoara sunt disponibile peste 6.000 de locuri în căminele instituţiei, astfel că toţi studenţii care depun cerere sunt cazaţi. Totuşi, reprezentanţii Universităţii Politehnica recunosc că mai pun câte un pat în plus în unele camere, astfel încât toţi doritorii să fie cazaţi. Taxa lunară de cămin este între 95 şi 100 lei.

Nici la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara nu sunt probleme din acest punct de vedere. Aici sunt disponibile aproape 2.500 de locuri. Iar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, studenţii se pot caza în peste 1.500 de locuri, suficiente pentru tinerii care învaţă aici. Aceştia plătesc lunar o taxă între 125 şi 335 lei.