Universitatea de Vest din Timișoara este eco. Ce loc ocupă într-un top mondial

Universitatea de Vest din Timișoara este eco. Ce loc ocupă într-un top mondial

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Vest din Timișoara are una dintre cele mai dezvoltate infrastructuri ecologice din România. Recent, instituția de învățământ superior a fost inclusă, pentru prima dată, într-un clasament mondial care măsoară angajamentul universităților în dezvoltarea unei infrastructuri ecologice.

Astfel, potrivit rezultatelor ediției din 2017 a GreenMetric World University Ranking, Universitatea de Vest din Timișoara ocupă poziţia 518 la nivel mondial şi poziţia patru la nivel naţional. În această ediţie, GreenMetric a inclus 619 universităţi din 76 de ţări.

În conturarea clasificării au fost analizate atât informaţiile raportate de universităţi, cât şi alte studii şi cercetări independente realizate pentru GreenMetric. Chestionarul de autoevaluare a universităţilor este structurat pe șase categorii de indicatori de performanţă: așezare și infrastructură, energie şi schimbări climatice, managementul deșeurilor, utilizarea apei, transport şi educaţie.

Preocupările noastre în domeniul ecologiei sunt deja cunoscute. Aș menționa aici evenimentul anual devenit deja tradiție ‹‹Săptămâna Verde în UVT››, cu activități ce abordează subiecte eco, de protejare a mediului înconjurător și de adoptare a unui stil de viață sănătos. De asemenea, am inițiat demersuri de reducere a consumului de energie electrică și de management al deșeurilor. Un program recent desfășurat împreună cu studenții de la OSUT își propune tocmai implicarea tinerilor noștri studenți în conservarea resurselor. Sunt multe alte lucruri care, puse la un loc, subliniază angajamentul nostru în protejarea mediului”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente doar patru instituții de învățământ superior din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *