Universitatea de Medicină din Timișoara, în cazul suspiciunilor de plagiat a lucrării de doctorat a europarlamentarului Cristian Bușoi: “Evaluăm teza”

Universitatea de Medicină din Timișoara, în cazul suspiciunilor de plagiat a lucrării de doctorat a europarlamentarului Cristian Bușoi: “Evaluăm teza”

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
cristian busoi

Mai mare rușinea pentru europarlamentarul Cristian Bușoi, fost deputat de Timiș. Societatea Academică din România a făcut o sesizare Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara în care cere lămuriri cu privire la un posibil plagiat al tezei de doctorat a europarlamentarului. Pe de altă parte, reprezentanții universității timișorene anunță că vor evalua teza. De asemenea, aceștia nici nu pot să fie siguri dacă lucrarea este autentică sau nu, asta pentru că doar din anul 2013 a fost introdus un soft anti-plagiat, în care sunt introduse toate tezele de doctorat.

Cristian Bușoi a susținut teza de doctorat intitulată “Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție” în anul 2010 în cadrul școlii doctorale a Universității de Medicină din Timișoara, avându-l drept coordonator pe profesorul Cristian Vlădescu.

“Universitatea, la ora actuală, evaluează teza conform cerințelor pe care le-au ordonat organizațiile Societatea Academică Română și Societatea pentru Universități Curate. Universitatea are de dat un răspuns în termen de o lună, este o adresă care a venit doar la Comisia de Etică a universității. Solicitările de transmitere a tezei în format electronic le-am executat, au fost trimise la toate centrele, este un document public, transparent, nu e niciun fel de problemă”, a spus Marius Raica, rectorul UMF Timișoara, astăzi.

Universitatea de Medicină din Timișoara are din anul 2013 un soft de plagiat, care este aplicat tuturor tezelor de doctorat și la 10 % din lucrările e licență. “Toți colegii noștri care doresc să-și verifice lucrările pe care le trimit înainte de publicare au acces gratuit la acest program și, în plus, este important de știut că nu sunt obligați să o facă. Plagiatul este o treabă pe persoană fizică. La tezele de doctorat nu am avut cazuri de plagiat până acum, de când este aplicat acest sistem”, a mai precizat Marius Raica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *