Uniunea Scriitorilor ar putea rămâne în vechiul sediu. Măsura luată de Primăria Timișoara

Uniunea Scriitorilor ar putea rămâne în vechiul sediu. Măsura luată de Primăria Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Decizie de ultimă oră luată de Primăria Timișoara cu scopul de a nu muta Uniunea Scriitorilor din sediul în care-și desfășoară activitatea de 71 de ani.

Astfel, miercuri, 28 octombrie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara, în cadrul căreia a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la “împuternicirea Comisiei de Negociere cu Terții a Consiliului Local al Municipiului Timișoara pentru demararea formalităților privind realizarea unui schimb imobiliar cu proprietarii imobilului situat în Timișoara, str. Episcop Augustin Pacha, nr. 1, Et. 1, ap. SAD1“.

Practic, Primăria Timișoara dorește să ofere la schimb pentru spațiul în care-și desfășoară activitatea Uniunea Scriitorilor Timișoara un alt spațiu din Piața Sfântul Gheorghe.

Având în vedere că Uniunea Scriitorilor solicită să își desfășoare activitatea în spațiul pe care îl folosesc de atâția ani, precum și faptul că nu deținem alte spații adecvate pentru desfășurarea în condiții optime a activității acestora, considerăm necesară împuternicirea Comisiei de Negociere cu Terții a Consiliului Local al Municipiului pentru demararea formalităților privind realizarea unui schimb între imobilele din Timișoara, str. Ep. Aug. Pacha nr. 1, SAD 1 și Piața Sf. Gheorghe, nr. 4, SAD 2“, scrie în proiectul de hotărâre.

Vă reamintim că, în toamna acestui an, Uniunea Scriitorilor Timișoara a fost somată de către municipalitate să părăsească spațiul în care-și desfășura activitatea, după ce acesta a fost retrocedat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *