“Unic din prima secunda”. Mars impotriva avorturilor, la Timisoara

“Unic din prima secunda”. Mars impotriva avorturilor, la Timisoara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
mars avorturi

Timișoreni de la mai multe confesiuni religioase au participat și în acest an la un marș împotriva avorturilor pe străzile orașului. De data aceasta, acțiunea organizată sâmbătă, 23 martie, în mai multe orașe ale României, s-a desfășurat sub sloganul “Unic din prima secundă”.

Ca de obicei, punctul de întâlnire a fost în fața bisericii din Parcul “Carmen Sylva”, de unde manifestanții au plecat în marș spre Catedrala Mitropolitană și apoi spre Prefectura Timiș, timp în care cei prezenți la acțiune au ținut în mâini afișe cu mesaje pro-viață.

Marșul pentru Viață din Timișoara este organizat de Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu principalele culte creștine din Timișoara, și are ca scop afirmarea dreptului la viață al copilului nenăscut, conștientizarea gravității avortului și susținerea familiei tradiționale“, a informat Arhiepiscopia Timișoarei.

Marșul împotriva avorturilor s-a desfășurat, sâmbătă, și în alte orașe din Timiș, precum Lugoj și Sânnicolau Mare.

Avortul reprezintă astăzi un fenomen social, cu consecință directă asupra scăderii natalității. Studiile recente trag un semnal de alarmă, arătând că, în fiecare zi, în România, au loc circa 400 de întreruperi de sarcină, înregistrate în centre medicale specializate. România se situează pe primul loc la numărul de copii avortați din Europa și, alături de Rusia, e singura țară din lume a cărui număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață.

De asemenea, România este printre țările din UE cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. Mai mult de jumătate dintre adolescente (12-19 ani) își întrerup sarcina. În fiecare an, în România sunt avortați circa 100.000 de copii, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți. România este printre țările Europei de Est cu cea mai mare pierdere a populației în istoria modernă, numărul deceselor depășind numărul nașterilor.