Punerea în consum public a cărnii de porc domestic sau mistreţ se poate face numai după efectuarea examenului trichineloscopic –a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş.
Examinarea trichineloscopică a cărnii de porc se realizează de către medicii veterinari oficiali, special desemnaţi şi de către medicii veterinari privaţi – de liberă practică, împuterniciţi, din cadrul cabinetelor sanitare veterinare din oraşe şi comune. Locaţiile şi programul de asigurare a examinărilor trichineloscopice pe raza judeţului Timiş sunt : Piaţa Iosefin – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; Piaţa Iosefin- sc SANAVET; Piaţa Doina – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; Piaţa Lipovei – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; Piaţa 700 – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; Municipiul Lugoj, str. Nera nr. 4- punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.