Undă verde pentru reabilitarea Castelului Huniade! Autorizația de construire, eliberată de Primăria Timișoara

Undă verde pentru reabilitarea Castelului Huniade! Autorizația de construire, eliberată de Primăria Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara vine cu un anunț important în ceea ce privește proiectul de reabilitare a Castelului Huniade. Instituția anunță că a eliberat autorizația de construire pentru obiectivul de investiții „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a monumentului istoric Castelul Huniade, azi Muzeul Național al Banatului”. Investiția este realizată de Consiliul Județean Timiș, iar elaboratorul proiectului este SC Impex Romcatel Proiectare SA.

Am semnat autorizația de construire pentru restaurarea Castelului Huniade, clădire simbol a Timișoarei. Îi doresc succes și spor la treabă președintelui CJ Timiș, Alin Nica. Este un proiect extrem de întârziat, practic o promisiune care nu se mai întâmplă de 16 ani, când s-a închis pentru renovări și apoi nu s-a mai deschis. Noi avem deja conceptul câștigător pentru amenajarea Pieței Victoriei, iar Castelul este un punct central în proiect. Îmi doresc ca cele două investiții să se completeze și să pună în valoare potențialul zonei centrale a Timișoarei. Sper că domnul Nica se va apuca de lucrări cât mai repede”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara informează că documentația tehnică a fost înregistrată pentru avizare în 8 septembrie, iar ulterior rundei de clarificări, răspunsurile au fost primite în 9 octombrie. Autorizația de construire a fost emisă cu nr. 797/03.11.2023 și este disponibilă pe site-ul Primăriei Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *