Una dintre cele mai aglomerate scoli din Timisoara se extinde cu bani europeni

Una dintre cele mai aglomerate scoli din Timisoara se extinde cu bani europeni

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Școala Generală Nr. 30, una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din Timișoara, urmează să fie extinsă și modernizată cu bani europeni. Astăzi, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Timișoara au semnat contractul de finanțare pentru „Modernizare terase circulabile existente, montare termosistem pe fațade și extindere Școala Generală nr. 30 din Timișoara, corp A, B și C cu 2 corpuri D și E în regim D+P+2E”.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi modernizate terasele circulabile la cele trei corpuri de clădire existente și vor fi efectuate lucrări de montare termosistem la fațade. Totodată, unitatea de învățământ va fi extinsă pe orizontală cu încă două noi corpuri, unde vor funcționa o sală multifuncțională și încă 16 săli de clasă. De asemenea, cu bani europeni vor fi refăcute și amenajate spațiile verzi din incintă.

Valoarea totală a investiției este de 24,3 milioane lei, din care 23,8 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020. Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni.

La finalul proiectului, peste 2.000 de elevi vor beneficia de infrastructura școlară extinsă și modernizată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *