Un weekend pentru un an! Peste 130 de evenimente și gratuitate la transport în deschiderea Timișoara 2023

Un weekend pentru un an! Peste 130 de evenimente și gratuitate la transport în deschiderea Timișoara 2023

- in Cultura, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Timișoara intră în lumina reflectoarelor cu programul excepțional pus la punct pentru a marca debutul Capitalei Culturale Europene 2023. În total, în perioada 17 – 19 februarie au loc peste 130 de evenimente, iar orașul este pregătit pentru a fi luat la pas. Mai mult, transportul public este gratuit în acest sfârșit de săptămână.

Concerte, expoziții, dezbateri, proiecții, spectacole de lumină, culoare și mișcare vor anima toate cartierele orașului. Dăm startul vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, în Piața Unirii, cu un spectacol care ne va purta prin toate zonele artelor spectacolului. Va fi o sărbătoare a întregii comunități, prin care să arătăm, încă o dată, că timișorenii sunt gazde primitoare și membri valoroși ai familiei europene. Vă îndemnăm pe toți să fiți prezenți la aceste momente memorabile, pentru a scrie istorie împreună”, a informat Primăria Timișoara.

Accesul la evenimentele din piețele centrale este gratuit. Tot gratuit este și transportul în comun, pe toată durata weekendului 17 – 19 februarie. Pentru a evita aglomerarea zonei centrale, având în vedere și restricțiile impuse de aspectele organizatorice, a fost adaptat orarul și regimul de frecvență al vehiculelor de transport public, pentru a putea prelua un număr sporit de călători.

Aveți, așadar, toate motivele să lăsați mașina acasă și să vă bucurați de spectacolul oferit de orașul văzut la pas. Este o șansă extraordinară de a arăta întregii lumi potențialul pe care îl are Timișoara, care devine, timp de un an, o mare scenă culturală internațională. Primul pas în orice călătorie este mereu cel mai important, așadar, haideți să simțim energia cetății și să vorbim lumii despre bucuria de a trăi într-un oraș unic, în care diversitatea a construit un microclimat socio-cultural inconfundabil. Vă așteptăm, cu mic, cu mare, în Piața Unirii, vineri, de la ora 19.00, pentru a trăi emoția unui nou început la Timișoara, ca timișoreni, în fața întregii lumi”, a detaliat instituția.

Programul complet din weekendul 17 – 19 februarie este disponibil AICI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *