Un timișorean și un arădean, în expediție în Himalaya. Ce traseu vor să parcurgă

Un timișorean și un arădean, în expediție în Himalaya. Ce traseu vor să parcurgă

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
himalaya

Doi alpiniști din vestul țării și-au propus să cucerească munții Himalaya, în această toamnă. Este vorba de Sebastian Martian Sbîrcea, din Arad, și Daniel Alin Ianchiș, din Timișoara, care vor porni într-o expediție pe vârful “Ama Dablam”, în perioada 5 octombrie – 4 noiembrie.

În urma experienţei acumulate prin masivele muntoase din Europa (Munţii Carpaţi, Alpi, Alpii Italiei şi Alpii Bernezi), cât şi pe alte continente (Munţii Anzi) echipa de alpinişti și-a propus să parcurgă traseului sud-estic de pe vârful Ama Dablam.

Ama Dablam este localizat în munţii din Himalaya (Nepal) şi este situat la 27 grade latitudine nordică şi 86 grade latitudine estică. Este înconjurat de mai multe vârfuri de 8000 de metri (Everest, Makalu, Lhotse, etc) şi oferă o panoramă deosebită. Vârful, cu altitudinea de 6856 m, este caracterizat ca fiind unul din cele mai impunătoare şi frumoase vârfuri din lume.

Prin organizarea expediţiei, cei doi alpinişti doresc să fie un exemplu pozitiv pentru alţi tineri, cât şi să promoveze mersul pe munte, o activitate care reuşeşte să trezească în sufletul oricui admiraţia şi iubirea faţă de natură, precum şi motivarea adolescenţilor spre activităţi sanogene, în vederea dezvoltării unor comportamente sănătoase, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere emoţional şi cognitiv. Conform unui studiu, într-o oră de mers pe munte, organismul nostru arde 1500 de calorii, iar oamenii care urcă frecvent pe munte sunt mai optimişti, energici și activi“, a informat Consiliul Județean Arad.