Un tânăr asistent medical, cu suspiciune de coronavirus, internat la Timișoara

Un tânăr asistent medical, cu suspiciune de coronavirus, internat la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Este alertă în vestul țării după ce un tânăr în vârstă de 25 de ani, asistent medical, a fost internat în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara cu suspiciune de coronavirus.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, astăzi, reprezentanții instituției au fost anunțați telefonic de către medicul de gardă de la Spitalul de Boli Infecțioase că la camera de gardă s-a prezentat un pacient cu suspiciune de coronavirus.

Din primele informații, pacientul, asistent medical în cadrul Spitalului Trostberg din Germania, a avut contact cu patru persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit în urmă cu o săptămână. “La locul de muncă din Germania au fost folosite toate măsurile de siguranță și protecție“, arată DSP Timiș.

În data de 7 februarie, tânărul a ajuns la Reșița, cu mașina personală, oraș în care locuiesc părinții săi.

Simptomatologia debutează în 10 februarie cu febră 39.5, disfagie, tuse iritativă, își administrează Nurofen. În data de 11.02.2020 se prezintă în UPU de la Spitalul Județean Reșița, de unde este transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, ora sosirii 01.50, în 12.02.2020, unde este izolat conform metodologiei și protocolului“, a transmis DSP Timiș.

În urma analizelor efectuate, a reieșit că tânărul nu are gripă și i-au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă are coronavirus, care au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Matei Balș” din București pentru confirmare.