Fritz vrea sa forteze mana PNL. La Timisoara se alege un sigur viceprimar

Fritz vrea sa forteze mana PNL. La Timisoara se alege un sigur viceprimar

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Dominic Fritz a venit cu noi precizări, pe Facebook, legate de ședința de Consiliu Local pe care a convocat-o luni, la ora 17.00, pe listă aflându-se și un proiect de hotărâre cu privire la “Alegerea viceprimarilor/viceprimarului Municipiului Timișoara“. Asta în condițiile în care negocierile cu PNL cu privire la numirea viceprimarilor și a vicepreședinților Consiliului Județean Timiș nu s-au încheiat. Cumva, Fritz vrea să-i forțeze mâna lui Alin Nica pentru a veni cu propunerea PNL pentru al doilea viceprimar, dar și pentru a fi votați cei doi vicepreședinți la Consiliul Județean Timiș.

Astfel, noul primar al Timișoarei a explicat faptul că, în timpul ședinței de luni, îl va propune ca viceprimar pe colegul său Ruben Lațcău, despre care are doar cuvinte de laudă. Lațcău la fel ca mulți dintre oamenii din USR-Plus a lucrat într-o multinațională. Administrarea unui oraș nu e același lucru cu munca într-o multinațională.

Ruben este un inginer ieșit din comun. A fost creierul care a construit, timp de un an și coordonând o echipă de aproape 100 de experți, programul meu de guvernare pentru Timișoara. Poți să-l trezești la ora 3 noaptea și să-l întrebi care sunt următorii pași pentru un nou plan de mobilitate urbană, sau cum trebuie să restructurăm Colterm, sau ce se va întâmpla cu zona metropolitană ca să atragem mai mulți investitori – și va da un răspuns detaliat, dar mai ales pasionat. Cu Ruben lângă mine, Primăria Timișoara va câștiga un strateg și un manager care împreună cu mine va transforma această instituție. Ruben este propunerea mea și a colegilor mei din USR PLUS pentru funcția de viceprimar. După cum știți, din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timișoreni care au votat cu USR PLUS. Asta este motivul pentru care fac un apel către toți consilierii locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze. Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Lațcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voința cetățenilor și că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză“, a afirmat Dominic Fritz.

Noul primar al Timișoarei a mai precizat că al doilea loc de viceprimar va rămâne liber “până când putem semna un parteneriat cu PNL despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *