Un român a încercat să treacă ilegal peste graniță din zona de vest 25 de cetăţeni turci

Un român a încercat să treacă ilegal peste graniță din zona de vest 25 de cetăţeni turci

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, într-un microbuz condus de un român, 25 de cetăţeni turci care au încercat să treacă ilegal frontiera. Şoferul, precum şi un alt cetăţean român care era pasager, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Şi poliţiştii de frontieră din oraşul Deta, judeţul Timiş, au prins, într-un autoturism condus de un sirian, patru persoane din Siria şi Egipt, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera din Serbia în România. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră au oprit pe DN 6, între localităţile Remetea Mare şi Izvin, un microbuz marca Mercedes, condus de un cetăţean român de 29 de ani, având ca pasager un alt cetăţean român, în vârstă de 28 de ani. În mijlocul de transport se mai aflau, ca pasageri, alţi 25 de cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni turci şi au vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani. Cei doi români au declarat că urma să îi transporte pe cetăţenii străini până în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de persoană, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei”, a informat Poliția de Frontieră.