Un proiect în domeniul oncologiei pediatrice, de peste 5,6 milioane de euro, lansat la Spitalul de Copii Timişoara

Un proiect în domeniul oncologiei pediatrice, de peste 5,6 milioane de euro, lansat la Spitalul de Copii Timişoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Un mare proiect naţional în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în Romania, în valoare de 5.655.653 euro, a fost lansat la Spitalul de Copii Timişoara, joi 31 martie.

Dintre aceşti bani 85% vin din Granturile Norvegiene 2009-2014 și 15% de la Ministerul Sănătății. Obiectivele proiectului sunt: îmbunătățirea asistenței medicale în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în Romania, prin asigurarea infrastructurii de bază pentru un numar de 4 centre regionale din țară. Proiectul iși propune să crească rata de diagnostic în stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, precum și rata de vindecări, folosind infrastructura modernă ce va fi achiziționată prin proiect –a subliniat dr. Mihai Gafencu, managertul proiectului.

Astfel, vor fi achiziționate mai multe echipamente, cu care se vor obține rezultate îmbunătățite datorită tratamentelor adaptate categoriei de risc a pacienților cu implicații pozitive asupra supraviețuirii. Este vorba de 3 aparate RMN (București, Iași, Cluj); 3 sisteme de monitorizare la distanta (București, Iași, Cluj); 3 aparate de anestezie (București, Iași, Cluj); Sistem de monitorizare la distanță și anestezie pentru aparatul de radioterapie și CT-ul pentru plan de tratament (București); EKG portabil (București); Echograf portabil (Timișoara); Criocilindru pentru stocare azot lichid si alimentare  (Timișoara); Aparat pentru dozare nivele plasmatice  (Timișoara); Osteodensitometru  (Iași); Analizator toxicologic (Iași).

 De asemenea, vor fi instruite unui numar de 289 persoane în scopul îmbunătăţirii activităţii personalului care lucrează în hematologie şi oncologie pediatrică (medici, asistente, infirmiere).

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *