Un ONG timișorean susține că migranții sunt loviți de polițiștii locali

Un ONG timișorean susține că migranții sunt loviți de polițiștii locali

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
1

Polițiștii locali din Timișoara au un comportament violent față de migranți. Cel puțin asta susține Asociația LOGS Grup de Inițiative Sociale, care a făcut o serie de acuzații dure la adresa polițiștilor locali, dar și a polițiștilor de frontieră, care verifică zilnic documentele imigranților aflați în stradă.

“Imigranții acuză autoritățile de ordine de faptul că le sparg telefoanele, unii sunt loviți, iar alți imigranți au relatat situații în care banii nu le-au fost înapoiați după percheziții. Peste 15 astfel de declarații ne-au fost aduse la cunoștință. Condamnam public aceste episoade care sunt pe lângă infracțiuni și o palmă oferită comunității timișorene care ajută imigranții cu hrană și îmbrăcăminte. Vom continua să documentăm astfel de episoade, alături de traducători, și vom colabora local cu alți actori comunitari pentru a investiga și cerem ca cei responsabili să fie anchetați, iar autoritățile acuzate să condamne astfel de comportamente. Imigranții care sunt fără adăpost în Timișoara sunt pașnici și nu este nevoie de a apela la forță în interacțiunea cu ei“, a transmis Asociația LOGS.

Însă, Poliția Locală Timișoara nu recunoaște episoadele semnalate, susținând că acuzațiile făcute de reprezentanții ONG-ului ar fi nefondate.

Poliția Locală precizează faptul că, prin directorul instituției, Dumitru Domășnean-Urechiatu, s-a dat ordin să fie doar vizualizate documentele migranților de la distanță și să nu facă percheziții corporale, din motive ce țin de răspândirea virusului SARS COV 2. Aceste aspecte au fost de altfel prelucrate și în ședința operativă cu șefii de structuri încă din data de 13 noiembrie 2020, când au fost instruiți cu privire la modul de acțiune al polițiștilor locali în situația în care întâlnesc persoane din categoria migranților. Teoretic, aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc în condițiile acestui ordin, iar din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situație de acest gen. Mai mult, au existat situații în care un echipaj de cinci polițiști locali a depistat și condus către Gara de Nord grup de peste 50 de migranți, lucru care s-a întâmplat în cel mai pașnic mod fără să fie probleme de nicio parte, în caz contrar, momentul care putea fi filmat inclusiv de migranți dacă erau tratați necorespunzător. De asemenea, polițiștii locali nu acționează în civil, cu bastoane cu electroșoc și câini“, a informat Poliția Locală Timișoara.

1 Comment

  1. Acest ONG observa ce fac ei in zona Garii de nord, spl N Titulescu si spl T Vladimirescu??? De ce nu le ofera acest ONG conditi decente de cazare, transport spre destinatia lor favorita ,, Germanica” daca sunt liberi sa circule sa o faca inspre ce doresc ei !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *