Un nou subpasaj se va realiza la Timișoara

Un nou subpasaj se va realiza la Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0
?

Un nou subpasaj va fi realizat la Timișoara. Mai exact, este vorba despre un subpasaj realizat în Piața Consiliul Europei, ce va pleca de pe Bulevardul Antenei până pe Calea Circumvalațiunii către Calea Torontalului. Primarul Nicolae Robu spune că lucrările vor demara anul viitor.

Ieri am discutat cu reprezentanții Iulius Mall asupra a ceea ce pretindem de la ei pentru realizarea acelui subpasaj în Piața Consiliul Europei. Și am convenit ca de la sensul giratoriu de pe Bulevardul Antenei de unde pleacă acea nouă bretea de pe Demetriade în vecinătatea străzii Badeer, de acolo se va intra pe domeniul Openville și se va merge în subteran. Tunelul va fi făcut de Iulius Mall. La ieșirea din tunel se va merge relative puțin la suprafață spre Piața Consiliul Europei și acolo investitorul ne va preda studiul de fezabilitate și proiectul tehnic cu detalii de execuție pentru subpasajul care va duce până pe Circumvalațiunii, la ieșirea înspre Torontalului. Nu putem să il facem cu două ramuri, una spre Circumvalațiunii și un spre Torontalului, pentru că nu este destul spațiu, dar nu putem, deci va fi cu ieșire doar pe Circumvalațiunii și oricum va fi de un folos extraordinar”, a spus vineri, 13 octombrie, primarul Nicolae Robu. Practic investitorul va face partea subterană pe domeniul său și proiectul pe care leva dona municipalității. Primăria va face din bugetul local intrările și ieșirile, care sunt pe domeniul public.

Primarul Nicolae Robu spune că licitația va fi lansată în 2018. Conform edilului șef, SF și PT vor fi realizate de către investitor și donate municipalității.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *