Un nou protest față de Legile Justiției: “Mai mult ca niciodată, Timișoara implicată”. UPDATE 5.000 de oameni în stradă

Un nou protest față de Legile Justiției: “Mai mult ca niciodată, Timișoara implicată”. UPDATE 5.000 de oameni în stradă

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

La Timișoara este organizat un nou protest față de Legile Justiției. Peste 2.500 de persoane au anunțat pe Facebook că vor participa la evenimentul “Mai mult ca niciodată, Timișoara implicată“, care are loc în Piața Operei, începând cu ora 18.00. Un miting de amploare are loc, astăzi, și la București.

Sâmbătă, 20 ianuarie, Timișoara se alătură Bucureștiului într-un protest masiv, pentru a ne arăta dezacordul cu măsurile luate de majoritatea parlamentară. Legile justiției care au ajuns la președinte, codurile penale care vor fi discutate în noua sesiune parlamentară, codul fiscal, atitudinea politicienilor puterii față de mecanismele democrației, toate afectează funcționarea statului de drept, activitatea anticorupție, mediul antreprenorial și bunăstarea românilor“, transmit organizatorii, pe Facebook.

UPDATE: Aproximativ 5.000 de persoane au protestat, în această seară, în Piața Operei față de Legile Justiției. Mitingul a început în jurul orei 18.00 și a durat aproape trei ore, perioadă în care manifestanții au scandat împotriva Guvernului, au cântat imnul României și au sărit pentru a se încălzi.

De data aceasta, manifestanții au adus și o caracatiță, pe care au lipit o fotografie cu Liviu Dragnea, liderul PSD, cu 15 tentacule, la capătul fiecărui aflându-se mai mulți lideri politici sau miniștri. Totoată, un afiș în care apăreau imaginile celor șapte parlamentari de Timiș din partea PSD-ALDE  a fost prins la intrarea în Opera Națională Română.

Manifestanții au pornit și într-un marș pe străzile din centrul Timișoarei, blocând circulația pe un sens de mers. Organizatorii spun că vor avea noi acțiuni de protest, dar, deocamdată, nu a fost stabilită o dată.