Un nou pas pentru ca proiectul Centurii Sud a Timișoarei să fie materializat

Un nou pas pentru ca proiectul Centurii Sud a Timișoarei să fie materializat

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
autostrada

Vești bune în ceea ce privește proiectul privind realizarea Centurii Sud a Timișoarei.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a informat, astăzi, că a fost semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției variantei de ocolire Timișoara Sud. Contractul a fost semnat ieri de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu asocierea Ventra Project Management SRL – Utiber Kozuti Beruhazo Kft. Valoarea contractului este de aproape 6,5 milioane de lei, fără TVA.

Vă reamintim că lungimea totală a Centurii Sud a Timișoarei va fi de 25,69 kilometri, iar sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

Traseul centurii sud se desfășoară pe raza Timișoarei și a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă și Ghiroda.

Pe lângă beneficiile locale, Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad – Timişoara – Lugoj. Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul“, a informat DRDP Timișoara.

Firma care va realiza proiectarea și execuția este Tirrena Scavi. Valoarea contractului este de 272, 4 milioane lei, fără TVA, echivalentul a 58 milioane euro, având un cost/km de 2,25 milioane euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *