Un nou marș pentru viață, la Timișoara. Mitropolitul Banatului: Salvați copiii nenăscuți din pântecele femeilor pe care le cunoașteți

Un nou marș pentru viață, la Timișoara. Mitropolitul Banatului: Salvați copiii nenăscuți din pântecele femeilor pe care le cunoașteți

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Sute de credincioși au mărșăluit și în acest an pe străzile Timișoarei, cu scopul de a solicita interzicerea avorturilor. Marșul pentru viață, ajuns la ediția cu numărul XIV, s-a desfășurat sâmbătă, 30 martie.

Manifestanții și-au dat întâlnire pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane. Pentru început, au fost susținute o serie de alocuțiuni.

Vă aflați aici, cu inimile pulsând pentru viață. Fie ca Dumnezeu să vă întărească pe toți și să vă binecuvânteze cu copii, chiar dacă, ca familie, nu puteți avea proprii prunci. Salvați copiii nenăscuți din pântecele femeilor pe care le cunoașteți, pentru că astfel vă veți câștiga și voi numele de mamă. Nu vă abandonați credința în Dumnezeu, pentru că pruncul pe care l-ați salvat vă va recunoaște ca mamă atunci când va intra și el în împărăția fericirii. Dumnezeu îți va spune ‘Mamă’ și, chiar dacă vei răspunde “dar eu nu te-am născut”, copilul va spune :” am auzit cuvintele tale în momentele cele mai grele ale mamei mele, când i-ai spus să nu ridice sabia, să nu mă ucidă”. Și atunci, copilul va spune “si tu ești mama mea”. Fiți mame, fiți părinți pentru miile și miile de copii din spațiul nostru românesc”, a spus mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Apoi participanții au plecat în procesiune pe B-dul Constantin Diaconovici Loga, prin fața primăriei și a mitropoliei 20 Decembrie 1989, până la Consiliul Județean Timiș și Prefectura Timiș. Și în fața acestor instituții ale statului au fost rostite din nou alocuțiuni și intonate cântări bisericești.

Avortul este astăzi un fenomen social cu consecințe directe asupra scăderii natalității și reprezintă o amenințare demografică reală asupra existenței umane. Învățătura creștin-ortodoxă susține sacralitatea vieții intrauterine și demnitatea acesteia încă din prima clipă a existenței sale, subliniind că embrionul uman este o persoană ce trebuie protejată. În zilele noastre, tot mai multe femei refuză să fie mame, refuzând darul vieții care este o binecuvântare a lui Dumnezeu. Întreruperea sarcinii este considerată o crimă premeditată și un păcat greu în fața lui Dumnezeu. Refuzul de a da viață sau oprirea cursului vieții sunt expresia unei mentalități secularizate care a pierdut sensul spiritual al existenței umane”, a transmis Mitropolia Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *