Un nou laborator de testare pentru coronavirus la Spitalul Judetean Timisoara, in urma unei investitii de 100.000 euro

Un nou laborator de testare pentru coronavirus la Spitalul Judetean Timisoara, in urma unei investitii de 100.000 euro

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Mai multe persoane vor putea fi testate zilnic pentru coronavirus la Timișoara. Spitalul Județean Timișoara informează că, mâine, va fi inaugurat cel mai nou laborator de testare Covid-19 cu ajutorul aparatului RT-PCR. Investiția se ridică la peste 100.000 de euro, banii fiind alocați de către Ministerul Sănătății.

Noul laboratorul dispune de o linie completă de extracție automată și manuală a acizilor nucleici precum și amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura a costat 500.000 de lei, fiind achiziționată în totalitate din fondurile Ministerul Sănătății. În plus, laboratorul dispune și de o linie completă dată în comodat de către Direcția Sanitar Veterinară Timiș în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” din Timișoara, au informat reprezentanții instituției.

Capacitatea de testare a noului laborator din cadrul Spitalului Județean Timișoara este de 500 de probe pe zi cu ajutorul a opt cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24. Conform conducerii unității medicale, testele pentru determinarea infecției cu coronavirus vor fi efectuate pacienților care se încadrează în criteriile de testare și definiția de caz actualizată, precum și personalului medical.

După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită și pentru detecția altor tipuri de viruși (virusul HIV, virusul hepatic, etc), au detaliat reprezentanții instituției.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *