Un nou eveniment organizat de CCIAT. Firmele italiene întâlnesc instituțiile statului

Un nou eveniment organizat de CCIAT. Firmele italiene întâlnesc instituțiile statului

Un nou eveniment destinat principalilor parteneri comerciali ai României și anume Italia, va avea loc săptămâna viitoare. Întâlnirea are ca scop motivarea și oportunitățiile de a face afaceri în județul Timiș.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în colaborare cu Camera de Comerț Italiană pentru România, sub egida Ambasadei Italiei la București, organizează miercuri, 29 martie, de la ora 11, la Centrul Regional de Afaceri, un eveniment destinat unuia din principalii parteneri comerciali ai României și unul din principalii investitori străini ai județului Timiș (locul I ca număr de firme și locul IV ca valoare a capitalului social) – Italia, o platformă de informare și dialog între firmele italiene care își desfășoară activitatea în județul Timiș și principalii actori din administraţia publică locală, sub genericul: “Firmele italiene întâlnesc instituțiile statului”.

În cadrul conferinței, vor fi prezentate motive și oportunități pentru a face afaceri în județul Timiș, serviciile suport oferite de CCIAT și CCIpR, cât și stimulente și facilități oferite investitorilor de către administrația publică locală. De asemenea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț Italiană pentru România vor semna un Acord de Colaborare interinstituțional. “În premieră anul acesta organizăm un eveniment pentru comunitatea de afaceri italiană. A fost o inițiativă a noastră, a Camerei de Comerț, și a Camerei Italiene pentru România. Am propus un calendar plin de acțiuni, și iată-ne că în momentul acesta că organizăm această acțiune în care dorim ca firmele italiene să fie într-un dialog cu reprezentanții instituțiilor statului. Până în momentul acesta avem confirmarea domnului prefect, domnului președinte al Consiliului Județean, al domnului primar și al directorilor serviciilor deconcentrate. Firmele italiene doresc să fie informate, doresc să știe cât mai multe despre legislația în vigoare, direct de la sursă”, spune Florica Chiriță, director general al CCIAT.

Întâlnirea a venit la inițiativa și din dorința firmelor italiene de a fi informate asupra legislației naționale în vigoare, pentru a putea preveni încălcarea legii și sancțiunile ce decurg din aceasta. Evenimentul este urmat de o sesiune de networking.“Este foarte important ca firmele din Italia să afle mai multe informații. Ne vom întâlni mai devreme cu două zile înaintea evenimentului cu firmele, iar ele ne vor înmâna mai multe întrebări. Marea majoritate a problemelor știm care sunt, infrastructura, lipsa forței de muncă. Dacă sunt probleme deosebite să le discutăm cu autoritățile. Firmele italiene au fost atrase de județul Timiș pentru că este aproape de Italia, faptul că limba se aseamănă foarte mult, faptul că putem fi cu mașina în 9-10 ore în Italia, iar cu avionul chiar și într-o oră”, spune Vincenzo Moderno, reprezentantul Camerei de Comerț Italiene pentru România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *