Un nou drum județean din Timiș se asfaltează pentru prima dată

Un nou drum județean din Timiș se asfaltează pentru prima dată

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Acces mai rapid către Timișoara a cetățenilor din județ. Consiliul Județean asfaltează drumul dintre Șipet și Folea. Este vorba despre DJ 592B, între Șipet și Folea, pe o lungime de 4,14 km, o legătură importantă cu drumul național Timișoara – Moravița.

Șoseaua este în momentul de față pietruită, fapt ce împiedică desfășurarea normală a circulației și conduce la generarea de praf sau noroi. Lucrarea va avea o influență pozitivă asupra stării de sănătate și a confortului populației. În baza temei de proiectare s-a avut în vedere și creșterea potențialului economic al zonei.

În urma lucrărilor de asfaltare se va realiza o legătură mult mai bună cu Timișoara pentru localnicii din satele Șipet și Folea, prin intermediul drumului național DN59. De asemenea, se vor amenaja și accesele la proprietățile existente în intravilanul localității Folea.

În ultimii doi ani, am reușit să reducem considerabil numărul de drumuri de piatră din județ. Acum se lucrează o legătură importantă cu DN59, prin care mii de timișeni vor putea ajunge mai ușor la Timișoara. În contextul în care orașul își atrage o bună parte din forța de muncă din județ, este important ca oamenii să aibă legături rapide, sigure și confortabile către locurile de muncă”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Investiția se ridică la aproape 3.7 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul județului. Constructorul lucrează în acest moment la stabilizarea drumului, asfaltul urmând să fie turnat cel mai probabil în primăvară, în cazul în care vom avea parte de o iarnă timpurie.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *