Un nou drum județean din Timiș a fost reabilitat

Un nou drum județean din Timiș a fost reabilitat

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Un nou drum județean din Timiș a fost reabilitat. Este vorba despre DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de 7,7 km. Investiția s-a realizat din bugetul Cosiliului Județean Timiș,  în valoare de 4.858.341,84 lei de lei cu TVA

Această investiție leagă două UAT-uri. Este vorba despre comuna Mașloc și comuna Bogda. Este important acest drum pentru întreaga zonă și este un acces mult mai facil spre un obiectiv turistic care este foarte căutat, Charlottenburg – satul rotund din județul Timiș. Acest drum leagă defapt Mașloc cu Remetea Mică sat Charlottenburg”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Prin această investiție s-a realizat modernizarea infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la 6 m, cu acostamente de 1 m. De altfel, pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă, s-au executat casete de lărgire din balast și piatră spartă, cu lățime de 1 m și grosime de 0,55 m. În cadrul proiectului de reabilitare, au mai fost realizate 28 de racorduri cu drumurile laterale, au fost reprofilate șanțurile existente și au fost amenajate noi șanțuri – din pământ sau beton – destinate scurgerii apelor meteorice de pe partea carosabilă. Pentru reglementarea circulației și siguranță în trafic, pe acest tronson al DJ 691A s-au executat lucrări de semnalizare rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor pe partea carosabilă.

Drumul Județean 691A face legătura între Mașloc şi Brestovăț, iar sectorul reabilitat este situat pe teritoriul administrativ al comunelor Mașloc și Bogda.