Bătrână țepuită în Banat. Vezi ce metoda a folosit infractorul

Bătrână țepuită în Banat. Vezi ce metoda a folosit infractorul

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moldova-Nouă au identificat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Dâmbovița, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul i-ar fi spus unei femei, de 75 de ani, din Moldova-Nouă, că este prieten cu nepotul acesteia care lucrează în Germania. Acesta i-a cerut femeii să îi dea toți banii pe care îi avea în casă pentru a-i  duce nepotului. Femeia i-a înmânat suma de 1750 de lei.

După ce a luat banii, bărbatul a părăsit localitatea, deplasându-se cu un autoturism în direcția Orșova. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe bărbat pe numele căruia au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. La audieri, cel în cauză și-a recunoscut fapta.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Polițiștii recomanda:

Pentru prevenirea infracţiunilor de înșelăciune, vă atenţionăm despre tentativele unor persoane rău intenţionate de a vă înşela, săvârşind o serie de infracţiuni prin diverse tehnici de comunicare. În situaţia în care veţi da curs acestor oferte iluzorii sau solicitări, sunteţi pasibili de prejudicii materiale. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, poliţia vă recomandă:

  • Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați bani până nu faceți  propriile verificări despre aceștia.
  • Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză.
  • Fiți suspicioși şi vigilenți. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că vă aflați în vizorul unui infractor.

Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *