Un milion de euro pentru asfaltarea unui drum județean important din Timiș

Un milion de euro pentru asfaltarea unui drum județean important din Timiș

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Investiție importantă în infrastructura rutieră din județul Timiș. Vineri, 20 septembrie, a fost inaugurat drumul județean care leagă localitățile Valea Lungă Română – Cliciova, aflate în zona de est a Timișului.

Este vorba de o șosea care facilitează accesul spre Lugoj pentru mii de locuitori din județul Timiș. Drumul are o lungime de aproximativ cinci kilometri și a fost finalizat cu o lună mai devreme, lucrările fiind începute în luna martie a acestui an.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, drumul județean leagă localitățile Valea Lungă, Bethausen și Balinț de Lugoj și scurtează cu aproximativ 20 de kilometri distanța până la municipiu. Drumul județean a costat 4,7 milioane de lei și a fost finanțat din bani de la Guvern, prin PNDL, și fonduri din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Inaugurăm în zona de est a județului un drum important pentru această zonă, un drum care leagă comuna Bethausen de comuna Coșteiu. Mai exact, drumul dintre satul Cliciova și Valea Lungă Română. Acest drum județean pe care-l inaugurăm astăzi are o lungime de 4,9 km și este finanțat din fonduri guvernamentale și bineînțeles din bugetul propriu al consiliului județean. Drumul se prezintă în condiții foarte bune de trafic și este important că întreaga zonă de est a județului, Bethausen, Balinț, Ohaba și zona spre Mănăștiur este cu un acces mult mai facil spre municipiul Lugoj“, a afirmat vineri, 20 septembrie, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, la inaugurarea drumului județean care a văzut pentru prima oară asfaltul.

Primarul comunei Bethausen, Ioan Lihoni, a susținut că drumul este unul foarte circulat, în condițiile în care mii de persoane ajung pe această șosea mult mai repede la Lugoj. “Acest culoar proaspăt deschis vine de la Lipova și merge la Lugoj, un culoar care face legătura între două județe. Pentru noi a fost vital, mai ales pentru comuna Bethausen, comuna Ohaba Lungă. Este un drum circulat, uneori se merge în coloană, pentru că sunt doar 12 km până în Lugoj din comuna Bethausen. Sper să ne țină cât de mult și să avem noroc de el. Este cel mai scurt drum spre Lugoj”, a adăugat primarul comunei Bethausen.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *