Un liceu din Lugoj, printre cele mai bune din țară. De ce a fost premiat de Ministerul Educației

Un liceu din Lugoj, printre cele mai bune din țară. De ce a fost premiat de Ministerul Educației

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Un liceu din Lugoj se numără printre cele mai bune unități de învățământ din România. Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a fost premiat, recent, pentru excelenţă de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Senatul României.

Astfel, au prilejul festivităţii de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul 2017 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare, ministrul Educației, Liviu Pop, l-a premiat, alături de alţi 167 de elevi, şi pe Sergiu Novac, elev în clasa a X-a la liceul din Lugoj. Sergiu Novac a reușit să obțină mențiune la Olimpiada Internaţională pluridisciplinară Tuymaada, performanță pentru care a fost recompensat cu 4.000 de lei de către minister.

Totodată, Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a primit o diplomă de onoare. O altă diplomă de onoare a fost înmânată, din partea Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României, elevului Sergiu Novac, „ca semn al recunoaşterii şi preţuirii performanţelor prezente şi viitoare”, profesoarei Adriana Mariş, „ca semn al preţuirii pentru strădaniile de a înălţa şcoala românească” şi Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” „în semn de omagiu şi preţuire pentru generaţiile de profesori şi elevi care au dat strălucire şcolii prin performanţă”.

Colegiul lugojean este singura şcoală din judeţul Timiş evidenţiată astfel în 2017 şi se alătură altor 88 de şcoli din întreaga ţară premiate pentru performanţa elevilor lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *