Un liceu din centrul Timisoarei va fi reabilitat cu 4,3 milioane de euro, bani europeni

Un liceu din centrul Timisoarei va fi reabilitat cu 4,3 milioane de euro, bani europeni

- in Administratie, Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Fațada unei clădiri aflată în centrul Timișoarei va fi modernizată. Primăria Timișoara informează că a fost finalizată licitația pentru reabilitarea Colegiului Tehnic “Emanuil Ungureanu”, cel mai important liceu cu profil tehnic din vestul țării. Contractul privind execuția lucrărilor va fi semnat zilele următoare de către primarul Dominic Fritz.

Clădirea unității de învățământ a fost construită în anul 1900 și este una istorică, iar lucrările, în valoare de 18 milioane de lei, la care se adaugă TVA, vor fi realizate cu bani europeni.

Avem în Piața Huniade două licee cu o însemnate mare pentru istoria, dar și viitorul, de inovație în inginerie a Banatului: Colegiul Tehnic I.C. Brătianu și Colegiul Tehnic E. Ungureanu. La liceul Brătianu lucrările de renovare se vor finaliza în acest an, iar la Colegiul Ungureanu în 2023. Aici învață viitori experți în automatizări, telecomunicații sau instalații electrice și merită condiții bune de educație și acces la o infrastructură educațională de înaltă clasă”, a declarat Dominic Fritz.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, în cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare.

Contractul de finanțare cu bani europeni a fost semnat în luna decembrie a anului 2019. Durata de realizare a lucrărilor este de 21 de luni, din care trei luni presupun proiectarea, iar restul execuția, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Firmele care au câștigat licitația sunt Asocierea Constructim, Extra-Prompt și Atelierul Arhitext, având ca subcontractanți CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *