Un laborator pentru co-crearea produselor din carne hibrid va fi deschis la Timișoara

Un laborator pentru co-crearea produselor din carne hibrid va fi deschis la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara în colaborare cu The Family Butchers SRL, lansează Laboratorul Consumatorului pentru co-crearea produselor din carne hibrid. Această inițiativă face parte din proiectul EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, care vizează îmbunătățirea interacțiunii dintre consumatori și industria alimentară.

Laboratorul Consumatorului reprezintă un spațiu inovator creat pentru a facilita colaborarea între cercetători, antreprenori și consumatori. Scopul acestuia este de a implica direct consumatorii în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibrid, prin facilitarea feedback-ului și a ideilor din partea celor care le vor consuma.

Produsele din carne hibrid sunt produse care includ atât carne, cât și ingrediente vegetale, cum ar fi leguminoase (mazăre, năut, linte, lupin), proteine vegetale, ciuperci sau semințe. Produsele din carne hibrid conțin mai puțină carne, grăsimi și colesterol și mai multa proteina comparativ cu produsele convenționale. Acestea mai includ și fibre dietetice și compuși bioactivi, care sunt foarte valoroși în orice dietă și care nu se găsesc în carne.

Prin intermediul acestui laborator, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară. Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor”, a declarat membrii echipei de implementare a proiectului.

Proiectul EIT Food RIS își propune să stimuleze dezvoltarea unei economii alimentare inovatoare și sustenabile, prin implicarea activă a consumatorilor în procesul de co-creație.

Laboratorul Consumatorului având ca obiectiv nu doar dezvoltarea de produse alimentare inovatoare, ci și educarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de carne hibrid și la sustenabilitatea acestui model de producție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *