Un festival studenţesc transformă Timişoara în capitală culturală mondială. De ce vin sute de studenţi din peste 30 de ţări în oraşul de pe Bega

Un festival studenţesc transformă Timişoara în capitală culturală mondială. De ce vin sute de studenţi din peste 30 de ţări în oraşul de pe Bega

- in Educatie, Locale, Stiri
0
iswint

Timişoara devine, timp de o săptămână, capitală culturală mondială. Asta pentru că peste 200 de studenţi străini au ajuns în oraşul de pe Bega pentru a participa la ISWinT, festivalul internaţional dedicat studenţilor din toate colţurile lumii, care se desfăşoară în perioada 23 iulie – 2 august.

Potrivit organizatorilor, Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara, odată cu participanţii internaţionali, la Timişoara poposeşte şi multiculturalitatea. La acţiune participă studenţi din ţări precum Egipt, Algeria, Mexic sau Indonezia, cu care timişorenii pot intra în contact.

Pentru timişoreni, cel mai important eveniment, la care pot interacţiona în mod direct cu participanţii, este “Ziua Internaţională”, care are loc sâmbătă, 25 iulie, de la ora 16.00, pe strada Mărăşeşti. În această zi, toţi cei care au curiozităţi despre tradiţiile şi cultura din ţările participante, vor să-şi facă prieteni din toată lumea sau pur şi simplu să-şi exerseze cunoştinţele lingvistice, pot să participe la eveniment.

Punctul culminant al festivalului va fi parada oficială a participanţilor, atunci când străzile oraşului se vor umple de oameni în tricouri galben cu verde, culorile oficiale, şi de al lor entuziasm. Parada are loc vineri, 31 iulie, de la ora 21.30, între Căminul 21C şi Piaţa Libertăţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *