Un drum din Timiș a văzut pentru prima dată asfaltul

Un drum din Timiș a văzut pentru prima dată asfaltul

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș a finalizat modernizarea unui nou drum județean, care asigură legătura între localitățile Iohanisfeld (Ionel) și Ivanda. Mai exact, acest drum a văzut pentru prima dată asfaltul.

Drumul a fost finanțat cu bani de la Consiliul Județean Timiș, pe un tronson de 6,7 kilometri. Durata lucrărilor a fost de aproximativ șapte luni. Valoarea totală a lucrărilor conform contractului este de 9.094.712,14 lei (inclusiv TVA).

Cred că rolul acestui drum este pentru că leagă drumul național de Ivanda și de partea cealaltă de comuna Giulvăz. Cred că este important privind aglomerarea pe zona drumului național și venim în sprijinul Companiei Naționale de Drumuri realizând aceste drumuri județene de conexiune între traseele naționale. Sunt convis că calitatea este bine realizată ținând cont că și constructorul a dat o garanție de 48 de luni. Durata lucrărilor a fost de șapte luni, mult mai puțin decât durata din contract. Este pentru prima dată când acest transon de drum vede asfaltul”, a spus marți, 10 iulie, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul de asfaltare a drumului județean a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care lucrări de terasamente și structură rutieră, lucrări la podețe, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor și evacuarea apelor de suprafață (șanțuri de pământ), amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră (borne indicatoare kilometrice, indicatoare de circulație montate pe stâlpi, marcaje rutiere).