Un drum care face legatura cu autostrada Timisoara-Arad va fi reabilitat pe bani europeni

Un drum care face legatura cu autostrada Timisoara-Arad va fi reabilitat pe bani europeni

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat marți, 5 martie, proiectul de modernizare a drumului județean DJ 693 pentru interconectarea la autostrada A1, pe bani europeni.

Proiectul prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene, DJ 693, DJ 692 și DJ 692C, pe ruta localităților Cărpiniș – Biled – Bărăteaz – Gelu, până la limita cu județul Arad, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste Mureș. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 16 milioane de euro. În urma investiției vor rezulta peste 37 de kilometri de drum județean modernizat, conectat la rețeaua trans europeană de transport (TEN-T).

Importanța acestui drum este dat de faptul că asigurăm de nord-vest o conectivitate la autostradă mult mai facilă. În parteneriat cu Consiliul Județean Arad rezolvăm această situație importantă pentru județul Timiș, CJ Arad realizând podul peste Mureș și tronsonul de drum județean pânâ la autostradă în zona orașului Pecica”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *