Un dispecer din Timiș a salvat viața unui bărbat cu probleme psihice care a căzut într-un canal

Un dispecer din Timiș a salvat viața unui bărbat cu probleme psihice care a căzut într-un canal

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
2

Viața unui bărbat din orașul Lugoj, cu probleme psihice, care a căzut într-un canal, a fost salvată mulțumită prezenței de spirit avută de un dispecer de la 112.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, miercuri seara, o femeie speriată a sunat la 112 pentru a le solicita pompierilor să o ajute să-și găsească soțul care a dispărut de acasă. Acesta nu mai răspundea la telefon și mai grav, are probleme psihice.

Apelul a fost preluat de colegul nostru plt. Vlad Stan. Deși este tânăr și are mai puțin de 3 ani de când lucrează în dispecerat, acesta a reacționat prompt și a dat dovadă de mult profesionism. În primul rând, Vlad a încercat să liniștească apelanta asigurând-o că vom face tot posibilul ca să-i găsim soțul și a rugat-o să-i dea numărul de telefon al acestuia. După aceea, a sunat victima și după mai multe apeluri insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm și lucid, spunându-i colegului nostru că este acasă în pat. Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe doamnă, rugând-o să verifice prin casă dacă nu cumva soțul ei s-a întors acasă. Aceasta a confirmat încă o dată că soțul ei nu este acasă și nu știe unde să-l caute“, a relatat ISU Timiș.

În aceste condiții, dispecerul l-a sunat din nou pe bărbat care, de data aceasta, era confuz, speriat și nu știa unde se află.

Vlad a încercat să-l liniștească, în același timp, acesta s-a concentrat pe sunetele din fundal și și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine. Contactând rapid soția victimei, Vlad a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe doamnă să meargă pe lângă calea ferată în direcția din care se aude un câine lătrând. Aceasta s-a deplasat în grabă în direcția indicată și și-a găsit soțul căzut într-un canal“, a informat ISU Timiș.

Dispecerul a trimis de urgență un echipaj SMURD care a salvat victima și după ce a primit îngrijiri medicale, a fost transportată la spital.

2 Comments

  1. Dumnezeu Să le dea sănătate și putere!

  2. Astăzi a nins și în țara Făgetului din Timiș

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *