UMF Timișoara a marcat 55 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Studențesc Medicină

UMF Timișoara a marcat 55 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Studențesc Medicină

- in Locale, Sport, Stiri
0

În cadrul Zilelor UMFT 2019, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a marcat 55 de ani de la înființarea Clubul Sportiv Studențesc Medicina Timișoara, în 29 noiembrie.

De asemenea, cu acest prilej, în prezența lui Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș, a fost deschidis openul internațional de șah „Memorialul Pius Brînzeu”, la Clubul Hyperion. Centru de veche tradiție a șahului național, a orașului de pe Bega, l-a dat pe primul campion al României, Alexandru Tyroler, în 1926. La manifestare a fost prezent și prof. univ. dr. Dan V. Poenaru – un fel de părinte spiritual al CSS Medicină. La iniţiativa domnului profesor Dan Poenaru, când era prorectorul UMFT, a fost reînfiinţat clubul în 2002.

M-am simțit onorat să fac câteva mutări de șah cu prima campioană națională la junioare, a Clubului Sportiv Studențesc “Medicina Timișoara” , prof. Pia Brînzeu. Clubul timișorean a aniversat 55 de ani de activitate, prilej cu care i-am răsplătit cu “Diploma de Excelență” pentru întreaga activitate. Am sărbătorit alături de zeci de tineri pasionați de acest sport nobil, dar și de personalități ale medicinei din Timișoara. La mulți ani, Club Sportiv Studențesc “Medicina Timișoara”!”, a spus Călin Dobra, șeful CJT.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *