Umaniştii se implică în criza naţională a sângelui!

Umaniştii se implică în criza naţională a sângelui!

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Criza de sânge din spitalele României este o realitate, ea fiind accentuată de perioada de caniculă nemaiîntâlnită, la asemenea cote, în ţara noastră. Oamenii se feresc să iasă din case, astfel că Centrele de Transfuzii sunt aproape goale, în aceste zile. Din păcate, însă, criza de sânge este atât de mare încât medicii operează doar urgenţele, fapt care defineşte sumbru tabloul unei realităţi în care trebuie, urgent, intervenit.

Aceasta este poziţia celui mai activ europarlamentar român, Maria Grapini, care, desi în vacanţă, a transmis umaniştilor din toată ţara să se prezinte la centrele de transfuzii şi să doneze pentru oamenii aflaţi în suferinţă.

Nu putem sta cu mâinile încrucişate, când vorbim de viaţă şi de moarte! Am vorbit cu colegii mei din PPU-sl, din toată ţara, le-am transmis să-şi dovedească implicarea şi empatia, aşa cum au făcut-o şi în alte dăţi, să fie oameni pentru oameni! Am strâns rândurile, noi, umaniştii, pentru că situaţia este extrem de gravă! Am înţeles că, în Bucureşti, se recoltează 100 de pungi de sânge, pe zi, faţă de 250 de pungi, câte se recoltează într-o zi normală, desi spitalele au nevoie de…900 de pungi. Este momentul să luăm atitudine şi noi asta facem! M-aş bucura ca acest demers umanist să fie multiplicat, pentru că salvăm vieţi!”, a declarat Maria Grapini.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *