Umaniștii au depus coroane de flori de Ziua Înălțării în memoria eroilor Timișoarei

Umaniștii au depus coroane de flori de Ziua Înălțării în memoria eroilor Timișoarei

- in Locale, Social, Stiri
0

Joi, 28 mai, de Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, membrii PPU (social-liberal) Timiș au fost alături de timișorenii care au cinstit memoria eroilor patriei.

Astfel, după Sfânta Liturghia de la Biserica Studenților, a urmat o slujbă de pomenire oficiată de preotul studenților, Marius Ioana. Păstrând distanța impusă de autorități, dar într-un cadru solemn și cu distincția cuvenită acestui moment înălțător, o delegație din partea europarlamentarei Maria Grapini (aflată la Parlamentul European de la Bruxelles), împreună cu membrii PPU (social-liberal) au depus coroane de flori la Monumentul Omagial din Complexul Studențesc și i-au evocat pe studenții eroi, martiri ai Revoluției Română din 1989 de la Timișoara.

Pentru toți românii, această zi sfântă de Înălțarea Domnului a fost proclamată sărbătoare națională. Și cum ”patria devine eternă prin cultul eroilor” (N. Iorga), tot astfel pomenirea lor pe acest pământ românesc va fi din neam în neam. Prin eroii neamului, noi trăim liberi sub tricolorul românesc, vorbim românește, avem un pământ sfințit prin jertfa lor și transmitem mai departe copiilor o istorie care mărturisește tuturor că iubirea este mai tare decât moartea”, este mesajul PPU-SL Timiș.
Gh. M.