Umanista Maria Grapini – în mijlocul greviștilor de la Mintia Deva: ”Stop abuzurilor!”

Umanista Maria Grapini – în mijlocul greviștilor de la Mintia Deva: ”Stop abuzurilor!”

- in Locale, Social, Stiri
0

După evenimentul de suflet de la Țebea, unde europarlamentarul umanist Maria Grapini și avocatul Daniel Ionașcu, președintele PPU-SL, au fost prezenți, sâmbătă, ei s-au oprit, la întoarcere, iarăși, să vorbească direct cu greviștii foamei de la Mintia, în Deva, și cu ceilalți confrați care protestează. Grapini a mai fost la protestul de la Mintia în urmă cu șase zile.

Grapini și Ionașcu s-au arătat revoltați pe guvernul liberal că nu îi ia în seamă pe greviști.

Cât de neoameni să fie guvernanții să nu-i intereseze că sunt cinci oameni în greva foamei de cinci zile, că sute de salariați nu și-au primit drepturile salariale, că sunt cartiere întregi care nu au apă caldă în Deva din cauza opririi termocentralei de la Mintia? Încă o dată, cer public rezolvarea urgentă a conflictului de la Mintia și respectarea drepturilor lucrătorilor! Dacă nu știți cum, plecați! Dacă nu faceți nici una, nici altă voi raporta conflictul la Bruxelles și voi asigura asistență juridică pentru salariați că să dea în judecată guvernul. Stop abuzurilor! Domnul avocat Ionașcu a preluat acest caz!

Grapini a fost între protestatari și a discutat cu ei și a constatat că oamenii și-au pierdut speranța.

Azi, la protestul de la Mintia am discutat cu mulți oameni disperați! Oamenii nu mai au speranță! Când un guvern nu vine să poarte un dialog cu un protest la compania statului mi se pare că este subminarea economică și încălcarea drepturilor lucrătorilor! Să oprești o companie producătoare de energie, să lași să falimenteze și să imporți energie este de asemenea subminarea economiei!  Voi fi alături de protestatari până la rezolvarea conflictului! Treziți-vă iresponsabililor! Nu e compania voastră, e a românilor! Statul nu sunteți voi!”, este mesajul umanistei Grapini.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *