Turnul de Apa din zona Iosefin, reabilitat cu aproape doua milioane de euro, fonduri norvegiene

Turnul de Apa din zona Iosefin, reabilitat cu aproape doua milioane de euro, fonduri norvegiene

Primăria Timișoara primește o sumă importantă de bani cu scopul de a pune în valoare una dintre cele mai interesante atracții turistice ale orașului. Este vorba de turnul de apă din zona Iosefin pentru care municipalitatea a câștigat o finanțare nerambursabilă în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

Este vorba de bani norvegieni proveniți prin programul Ro-Cultura, în cadrul apelului “Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice“. În cadrul acestui proiect, municipalitatea va reabilitata și transforma turnul de apă din zona Iosefin în centru cultural.

Turnul de apă din Iosefin este un monument industrial, aflat pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 3. El făcea parte din sistemul de alimentare cu apă al Timișoarei de la începutul secolului al XX-lea. Turnul a fost ridicat între anii 1913–1914, ca frate geamăn al celui din cartierul Fabric. Turnurile, cu înălțimea de 52 m, au fost ridicate la capetele rețelei de distribuție a apei și au servit pentru compensarea consumului maxim din cursul zilei.

Edificiul se află pe lista monumentelor istorice ale Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *